Politigården i København

Aaberg Arkitekter blev sammen med Kullegaard Arkitekter og NIRAS prækvalificeret til anden runde i et udbud, hvor Bygningsstyrelsen tildelte fagtilsynet ved en forestående renovering af Politigården i København. I den afgørende runde endte vi på en flot 2. plads.

Følgende beskrivelse er at læse på Bygningsstyrelsens hjemmeside:

Den nyklassicistiske politigård i midten af København er under gennemgribende renovering. Bygningen, som er opført til Politiet i årene 1918-24 og tegnet af Hack Kampmann, blev fredet i 1995.

Frem til 2016 gennemføres blandt andet genopretnings-, vedligeholdelses-, energioptimerings- og moderniseringsprojekter for et trecifret millionbeløb.

Som en del af den vanskelige øvelse at energioptimere en ældre, fredet bygning som Politigården isættes energiglas, forsatsrammer tætnes bedre og vinduesbrystninger isoleres. Samtidig isoleres varmerør, og bygningens varmeanlæg opgraderes.

Endelig monteres bevægelsesfølere på eksisterende belysning og nye lavenergi-lyskilder, og der opsættes solafskærmning og strømspareskinner.

Genopretnings- og vedligeholdelsesprojektet består i en udvendig istandsættelse af sokkel, maling af vinduer indvendigt og udvendigt, indvendig genopretning af gulve, vægge og lofter mv. Desuden udskiftes varmesystemet samt afløbs- og vandinstallationer.

Projekterne blev igangsat af et påbud fra Arbejdstilsynet om at forbedre bygningens indeklima. I denne forbindelse blev det påvist, at den naturlige ventilation, som bygningen var født med, var blevet ødelagt af senere tiders arkitekter. Den naturlige ventilation genetableres nu til gavn for indeklimaet.

Bygherre:
Bygningsstyrelsen

Gennemføres:
2014-16